söndag 15 april 2012

En vecka ruvning, två kvar.

Då har det gått drygt en vecka sedan en av vår hönor fick tio ägg att ruva på. Hon ligger i sitt rede och går bara därifrån korta stunder för att äta, dricka och bajs. I Fredags genomlyste vi äggen och 6 st hade utvecklats bra. Nu får vi hoppas på att vi får se alla kläckas.

Redan nu ser man blodådror som breder ut sig i ägget och en mörk punkt som är embryot. Det går fort, runt den 26 april borde äggen kläckas. Men redan några dagar innan kan man höra kycklingarna pipa inifrån äggen.

onsdag 11 april 2012

Trygghetsvandring-page-001

Hjälp till att utforma "Kyrkhörnan"

Hobbygruppen "Kyrkhörnan" skall träffas på lördag den 14/4 klockan 14:00 för att planera och
skapa en trivsam plats med en inbjudande entré.
Du är välkommen att bidra med en arbetsinsats, plantor, frön, förslag och idéer på hur kyrkhörnan skall utformas.
/Kyrkhörnsgruppen



söndag 8 april 2012

Ruvning

Nu ligger en av våra hönor vi tog hit i höstas på 10 st ägg och ruvar stadigt. Om 18 dagar hoppas vi på kycklingar. Det ska bli jättespännande. Om tillräckligt många kycklingar överlever kan vi sprida Orusthönan, det skulle vara roligt om det blev fler hönsgårdar här i Högsbo.




Nu börjar hönorna gå ut oftare och om vi får ett par vindstilla dagar så kan man garanterat se hönorna ute i gården och sprätta.




Posten har släppt ny frimärken. Kolla!




242352



















Orusthöna längs ner till höger.

fredag 6 april 2012

Tips om potatisbladmögel

Hej på er alla!

I kallelsen till nästa medlemsmöte fick ni lite tips angående hur vi kan undvika potatisbladmögel. Följ länken här så får du mer tips. Tack till Annika som skickade länken till oss!

Tack också till Ingemar som tipsade om den resistenta sorten HIMALAYA.

Vänligen Styrelsen genom Annika

Medlemsmöte 24 april


Välkommen på medlemsmöte i Grön Kultur Högsbo, tisdagen den 24 april kl.18.00. Vi ses vid lotterna. Vid dåligt väder går vi in i kyrkans lokaler. Ta med egen fika.

På mötet kommer Helena Kretz från kyrkans Omställningsgrupp och berättar om projektet skogsträdgården. Vi kommer också att diskutera arbetsgrupperna. Liksom tidigare år ska alla medlemmar med odlingslott (och övriga intresserade) vara med i minst en arbetsgrupp för att vi ska kunna sköta föreningen och området. Om du vet med dig att du inte är med i någon grupp, eller vill byta, är det bra att du kommer eller mailar oss. gronkultur.hogsbo@gmail.com

Väl mött

Styrelsen genom Annika och Elisabet