Rosta 2tsk spiskumminfrön, 1 tsk brunt senapsfrö, 1tsk bockhornsklöver och 1 tsk korianderfrön i en torr het stekpanna.
Skala 3 cm ingefära och 2 vitlöksklyftor.
Mixa först de rostade kryddorna med mixer stav tills de krossats (eller mortla dem) Lägg i vitlök ingefära, 1 tsk gurkmeja, 2 msk olja, 2 msk tomatpuré, ½ tsk salt, 1 färsk chili (urkänad) och ½ kruka koriander.På bilden nedan kan du se hur kryddpastan ser ut när den är klar och ligger ovanpå grönsakerna.

Plocka bladen av en halv kruka koriander och hacka stjälkarna fint.
Skär 2 röda paprikor i grova bitar.
Bryt sönder 1huvud blomkål eller broccoli i buketter
Grovhacka 3 tomater.
Skär två zucchini i stora bitar (pumpa går också bra)
Häll av en burk kikärtor eller använd sådana som du själv har kokat
Smält en klick smör och en skvätt olja i en rejäl gryta.
Stek lök, chili,ingefära,vitlök och korianderstjälkar tills de mjuknar.
Tillsätt alla grönsaker utom blomkålen/broccolin och rör ner kryddpastan.
Rör om och fräs en stund.
Slå på 1 burk krossade eller hela tomater,fyll sedan burken med vatten och häll i även det, tillsätt 4 msk balsamvinäger.
Lägg i blomkålen/broccolin. Låt sjuda cirka 40 minuter.
Salta och peppra och pressa över en citron. Tillsätt eventuellt lite honung-
Strö över korianderbladen och servera med basmatiris.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar