söndag 21 mars 2010

Frukt i staden

Högsbo hade en gång i tiden en ansenlig produktion av frukt. Högsbo kan förstås återskapa den forna prakten och bärkraften som ligger i en höjd självförsörjninggrad av livsmedel, rekreation, färg och och doft.

Grön kultur Högsbo och Stadsjord bjuder in till en trädaktivitet i Högsbo den 27 mars 2010. Lördagen blir en upptakt till ett program som lyfter frågan om mer frukt i stadsdelen.

P1030463Höstens marknad på Axel Dahlströms Torg Visade att det finns ett stort intresse för högsboproduserade frukter bland Högsboborna.

Tänk vad underbart det skulle vara om alla bara gick runt knuten för att plocka sin frukt. Det finns många frukträd och buskar, men inte så det räcker till alla och de behöver skötas bättre.

Vi ska försöka ändra på det.

27 mars

  • 13-14 Församlingshemmet, Högsbo Kyrka
  • MIcha Zurowetz (Stadsjord/Botaniska Trädgården) pratar om trädvård och beskärning.
  • 14-14.30 Fika
  • 14.30 och ett par timmar framåt. Vi beskär ett eller två befintliga äppelträd i närheten av kyrkan för att få till stånd en nystart i synen på fruktbärande träd i Högsbo.
  • När tjälen gått ur jorden. Plantering av ett antal nya äppelträd nära kyrkan. Avtal om beskärning och skötsel av träden.

P1030462

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar